Open source GIS in the Cloud

21 juni 2017 09:57 The Broadband Factory heeft voor een klant een GIS-omgeving in de cloud ontwikkeld. Uniek aan deze omgeving is dat uitsluitend open source componenten gebruikt zijn.

De geografische informatie is opgeslagen in een PostGIS database en wordt ontsloten als WMS/WFS met behulp van GeoServer. QGIS wordt gebruikt als viewer en Tomcat Application Server wordt gebruikt om het geheel veilig te ontsluiten voor gecertificeerde gebruikers. QGIS wordt door de gebruikers gebruikt voor visualisatie, analyse, print en export. De gebruikers kunnen in verschillende groepen ingedeeld worden zodat individuele gebruikers alleen te zien krijgen wat ze moeten zien. Voor bepaalde groepen is het muteren van bepaalde gegevens ook mogelijk. Op deze wijze werken gebruikers op een eenduidige wijze met de data die op 1 plek in de cloud is opgeslagen.

Heeft u interesse in een vergelijkbare open source applicatie? The Broadband Factory kan u hierbij helpen. Wij verzorgen desgewenst ook workshops QGIS, GeoServer en PostGIS. Neem gerust contact met ons op.Er zijn nog geen reacties.
Laat een reactie achter
 


Diensten

Een greep uit onze diensten

  GIS-analyse
  Inventarisatie en haalbaarheidsonderzoek rurale gebieden
  Site surveys tracés, PoP-locaties en kunstwerken

  High Level Designs FttH, VDSL en HFC
  Ontwerp netwerkconcepten, labeling documentatie, PvE, lasplannen enz.
  NGA-analyse

Lees meer...
Publicaties

Onderzoek naar de toepassingsmogelijkheden van breedband in een ruraal gebied


Terwijl in stedelijke gebieden breedband ruim en betaalbaar voorhanden is, is dat in de zogenaamde buitengebieden wel anders. De traditionele marktpartijen staan vanwege de hoge kosten niet te springen om hier te investeren en proberen zoveel mogelijk hun bestaande infrastructuur te gebruiken.

Lees meer...